"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

29 юли 2017

Градеж на църковен дом за старци в Пловдив


Архимандрит проф. д-р Авксентий Делипапазов, преподавател по литургика във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и ПУ "Паисий Хилендарски" и група православни християни от Пловдивска епархия започват строеж на църковен дом за стари хора в Пловдив, кръстен на името на Света Екатерина. Социалната деятелност и християнска благотворителност отдавна е сърдечно желание и склонност на отец Авксентий, който по наши данни от много години се грижи за препитанието и образованието на двама подрастващи младежи от дом за сираци.

Парцелът за старопиталището е вече закупен от ентусиастите, започва ограждането му, очаквайте новини и снимков материал в блог "Маран-ата" при започването на строителните дейности.

Инициативата се осъществява без институционална подкрепа от структурите на БПЦ нито на ниво Патриаршия, нито на ниво митрополия.

Това ще е третият подобен проект в БПЦ след приюта на отец Иван в Нови Хан и Православния център за духовно обгрижване на наркозависими във Варна, ползвали се досега основно и почти само с подкрепата на Варненска и Великопреславска митрополия за време на светителстването във Варна на НВ митр. д-р Кирил - във Варна официална, а в Нови Хан неформална и частната епизодична подкрепа на митр. Йосиф (на българската диаспора в САЩ, Канада и Австралия) в Нови Хан, както и на единични отделни църковници.

Бог да благослови угодното Нему начинание!

1 коментар:

  1. Всичко това е чудесно (изграждането на църковен дом за стари хора, не неподкрепата на БПЦ като институция), но забравяте за приюта основан и построен от о. Стоян по времето на дядо Кирил!

    ОтговорИзтриване