"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 Философските статии на Дiана Харчук ТУК

29 юли 2017

Запорозький марш (За Розата vs фанариотските мекерета)

"Быть прокляты, шляхтичи польши..."
Здравей Вуйчо Ваньо, Желев Димитров Иване, стара партийна академична "номенклатуро", първо искам да направя дълбок поклон пред пианото у вас в апартамента ти до Руската църква в София, от което тъй дълбоко бе впечатлен нашият общ приятел Марто Д., но на което така и не разбрах кой у вас в действителност свири...

На второ място искам да те поздравя, лисицо стара, дърт бастун наш незаменим, задето винаги успяваш да се разправиш с всички, рано или късно...

Така навремето се "разправихте" двамата, заедно с набедения си за "светец" от мнозина ортак митр. Натанаил, един стар македонски бандит, с митр. Кирил в мисията му на контраразузнавач в Гърция, като го издадохте на гърците, пък ужким заедно за България и ДС работихте, та "разузнавачи" там останахте само вие, а сетне, след падането на комунистическата власт в България, станахте и приятели с гърците. като започнахте да разузнавате и работите за тях, Браво! Браво!! Браво!!!

Успя да се справиш и с "Неврокопската буна" на отец Владко Тасков и Христо Латинов при изборите след смъртта на Натанаил, та македонското наследство запази, митрополит стана този, който като йеродякон в манастира край Добринище, заедно с другия "духовен син" на Натанаил, тогава също йеродякон, а сега епископ - Даниил, е бил пряк свидетел на убийството на отец Стефан Камберов от хората ви с Натанаил, та избран с гласовете на рецидивисти-изнасилвачи и на стари партийни активисти за митрополит, запази омертата на пиринската църковна мафия.

Да, аз никога, за времето на цялата си публицистична дейност, с по-корава стена и по-непробиваема омерта, и с толкоз много страх, колкото в Пиринската ви БПЦ-секта на тебе, Натанаил и Серафим, не съм се сблъсквал. Повече страх даже в Пловдивско няма бе!? Защо?!

Успя да се сприятелиш и с митр. Йоан Варненски, като изкара на площада "приятелите на Двери бг." в София, които заедно с варненските протестъри да попречат на готвения за наследник на Йоан в София като викериен епископ Дионисий да направи пълна ревизия и да разобличи Йоан за всичките кражби в София, с които си купи "варненската митра" впоследствие. Ашкоулсун.

И през цялото време не спряхте да доите Ефория "Зограф" ти и цялата ти рода. Аферим бре!

* * *

А сега се нисиш, мълчиш и потриваш доволно ръце, задето Софийският районен съд осъди тази, която ти не можа даже като ръководител на дирекция при Министерски съвет да накажеш... Но няма да успееш. Щото митр. Николай може да е всякакъв, но хората си не изоставя, за разлика от тебе, както си спомняме от скорошния случай с д-р Ана Маринова, дето бързичко "похарчи", за да се харесаш на митр. Йоан при аферата им с поп Тодорчо в Шумен. 

И аз ще подкрепя Николай в това, фанариотска подлого.

Няма коментари:

Публикуване на коментар