08 ноември 2016

Авва, аз и Грешницата (и рече Старецът: Търсете поп!...)


Ам., сестрата на Йо-Йо, пристигна, за да дооправи компютъра на авва... 

- Амиро, арабска лисицо, искаш ли да се оженим? - попитах я аз мимоходом, докато клюкарствахме, обсъждайки туй-онуй.
- Защо да се женим, Ангелов?
- Мога да убия чудовищата ти, ако ме пуснеш в пещерата си с тях! Ще благословиш ли венчилото ни, авва? - попитах веднага след туй Велико.

А авва отвърна мъдро и смирено:

- Аз съм обикновен духовен старец, чада мои, не съм свещеник. Поп ви трябва.

А аз познавам много попове... Като най-подходящ обаче прецених отец Сумо, светата ни енорийска сватя. Веднага му се обадих:

- Отче, тук сме с една твоя приятелка, дето без твое благословение нищо не прави. Ще й благословиш ли да се омъжи за мене!!??

Амира грабна телефона:

- Отче, не го слушай, той е луд, напълно луд!

5 коментара:

Анонимен каза...

Аз не давам амира да се жени Обичам я много

Светльо Ангелов - Портос каза...

Всички обичат Амира, а Амира обича диско! :)

https://www.youtube.com/watch?v=BU3R0_sZtz8

Анонимен каза...

Амира не обича диско амира е много добра,много мила има голямо сърце кпйто не я познава незнае колко доброта има в нея стига да знаят как да я изкарат,познавам я от доста време и знам че това момиче е уникално и който е с нея няма да съжалява никога,но все пак да вметна обичам я

Светльо Ангелов - Портос каза...

Не, батка, не обичаш диско ти, ти си добър и мил, с голямо сърце и имаш доброта, която никой не съумява да изкара, защото я криеш "дълбоко" и имаш нужда от "Амира", за да "изкарваш" доброта отнякъде. Щото е много по-лесно да я "изкарваш" от някой, дето представа си няма, че нещо от него "изкарваш", отколкото от себе си, което е трудно и мъчно. Вземи се напъни и виж, че "Амира" си всъщност Ти, че всичките ти фантазии за нея са всъщност опосредено самопознание.


А тя обича диско.

Анонимен каза...

Прав си но държах да кажа че е много добър човек какво лошо има да изразя мнение.. за човек който наистина е добър и с душа