"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

19 октомври 2023

Блогът се почиства

 


Блогът "Маран-ата" се почиства от по-голямата част от публикациите в него. Остават само текстовете с чисто богословска или политологична и философско-историческа тематика и тези на съпругата ми.

Недокоснати остават и Подблоговете:

Лирика и Патриотика http://le-parolier.blogspot.com/

Богословие http://le--theologien.blogspot.com/

Катехизис https://le-ecclesiastique.blogspot.com/

Сръбски шансониери https://shansonieri-srb.blogspot.com/

От останалите текстове тук няма полза и смисъл, само вреда дори преди всичко. Кой с кого се ебал, кой какво откраднал, кой мамил и лъгал, кой продавал и купувал, кой какво цели или какво руши, кой кого заплашил, бил или убил за свещи и стотинки са все въпроси, които в годините не намериха решение, не и по този начин.

Това тук и сега в България не е моята Църква, не е тази, към която и към каквато се присъединих в далечната около 2006-та година. 

Енорийските, епархийски и синодни църковни организации и инициативи се превърнаха в частни или корпоративни (семейни или приятелски) фирми, а на места и в Организирани престъпни групи. 

Митрополити, епископи и игумени станаха окончателно всичко друго – бизнесмени, спекуланти, търговци, политикани, интриганти, манипулатори, но не и духовници в същинския смисъл на думата. Целта им е една-единствена: да се понравят на този и онзи сред силните на деня с пари или в политика, за да продължат безнаказано с престъпния си начин на живот и поведение. А "теолозите" ни пък правят същото като тях, но спрямо тях за стотинки обаче - кило олио, шише вино, пакет брашно.

Свещенството от най-ниския до най-високия сан и чин се купува и продава по строго организирана система с ред и с ценоразпис. 

В Църквата сред мирянството останаха само финансово зависими от "църковните" бандити или безкрайно личностно объркани хора, нямащи никакво лично отношение към какъвто и да било църковен и евангелски идеал, даже и без всякакъв истински патриотизъм, а съобразяващи се главно и само с интересите на приятелския кръг и ОПГ-то, към което принадлежат или от чиито услуги се ползват. Външните форми на православното християнство те просто "папагалстват" от менторите си.

Всичко хубаво и сбогом. Съжалявам, че ви познавах. 


П. П. Вече са почистени около 250-300 текста. Понеже отнема много време и внимание, защото публикациите са хиляди, почистването ще завърши до ден-два.

Няма коментари:

Публикуване на коментар