"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

31 октомври 2023

Любов

 




Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається , не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди але тішиться правдою.

Усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить.

Ніколи любов не перестає!

Любов прекрасне почуття і воно рятує людей, змінює людину на краще і поступово перетворює в образ Ісуса Христа

Любов-віра-надія. Ця схема означає що любов яка найбільш з них і з якої починаються досягнення приводить до віри(довіри Богу). Бо коли пізнаєш Бога то починаєш Його любити, а вже з цієї любові виникає справжня віра що творить чудеса в житті християнина. А віра приносить надію-надію на спасіння і вічне життя з Богом.

Ці три етапи кожен християнин повинен пройти, щоб вести духовне життя і мати правильні стосунки з Богом та людьми.

Пізнаючи Бога-ми пізнаємо істини.

Люди захоплюються святими але самі не хочуть ставати такими, хоча бачать що життя святого приносить плоди: щастя і духовний мир. Люди ж не несуть жодного плоду, лише матеріальні плоди які не несуть користі і не заповнять пустоту в душі людини яку треба заповнити Богом, а не матеріальними речима.

Стереотипи і комплекси занижують самооцінку людини і заважають людині розвиватися і удосконалювати достоїнства.

У світі так багато війн, бо люди стали немилосердні і ще тому що не мають миру у власній душі, тому і псують душі інших людей бо думають що «як не собі то нікому не дам». В них говорить заздрість і тому псують житті іншій людині, бо не можуть дивитися що хтось щасливіший за них.

Перевод-

 Любовта е дълготърпелива, любовта е милостива, не завижда, любовта не се хвали, не се надува, не се държи грубо, не търси само своето, не се гневи, зло не мисли, не се радва в неистината, но се радва на истината.
Всичко понася, всичко вярва, на всичко се надява, всичко търпи.
Любовта никога не спира!
Любовта е красиво чувство и то спасява хората, променя човека към по-добро и постепенно го превръща в образа на Исус Христос

Любов-вяра-надежда. Тази схема означава, че любовта, която е повечето от тях и от която започват постиженията, води до вяра (упование в Бога). Защото, когато опознаеш Бога, започваш да Го обичаш и от тази любов идва истинската вяра, която прави чудеса в живота на християнина. А вярата носи надежда – надежда за спасение и вечен живот с Бога.
Тези три етапа трябва да бъдат преминати от всеки християнин, за да води духовен живот и да има правилна връзка с Бог и хората.
Познавайки Бог, ние знаем истините.

Хората се възхищават на светците, но не искат да станат такива, въпреки че виждат, че животът на светеца дава плод: щастие и духовен мир. Хората не дават никакви плодове, а само материални плодове, които не са полезни и няма да запълнят празнотата в човешката душа, която трябва да се запълни с Бог, а не с материални неща.
Стереотипите и комплексите подценяват самочувствието на човека и пречат на човека да развива и подобрява своите добродетели.

Има толкова много войни по света, защото хората са станали безмилостни, а също и защото нямат мир в душите си, затова развалят душите на другите хора, защото си мислят, че „ако не си дам , няма да го дам на никого." Завистта им говори и затова развалят живота на друг човек, защото не виждат, че някой е по-щастлив от тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар