"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

27 октомври 2023

Чому люди закриті від любові/ Защо хората са затворени от любовта

 


Чому люди закриті від любові

Багато з людей не знають любові, бо закриваються від неї, не хочуть впускати в свою душу. Головна причина чому люди закриваються від любові в тому, що вони бояться розчарувань і страждань. Бояться полюбити і отримати у відповідь біль. Але це не обов’язково повинно бути так. В деяких випадках це просто внушення. От так і половинку свою пропускають. Бояться відкритися прекрасним почуттям. Але можливо ця людина принесе вам щастя, а ви хочете її оминути. Якщо колись в тебе не склалися з кимось стосунки, це ще не значить що так буде завжди. Якщо мати терпіння, то врешті-решт ти зустрінеш  людину, що призначена тобі від Бога для щастя і насолоди. Друга причина-гординя заважає їм любити. Третя причина-люди які зовсім не вірять в любов. Вони реаліст і вважають що краще знають усе, тому і не вірять в любов.

Хочете не заздрити іншим-будуйте своє щастя самі з вірою в перемогу.

В наш час люди постворювали багато штучного забуваючи про природнє

У нас багато корисних технологій створено, але комп’ютерні ігри вбивають в людині поняття про мораль та честь. У нас суспільство надто залежне від штучного, тому і матеріальні надто. Я ненавиджу усе штучне, бо це руйнівна сила якою керує диявол щоб зводити людські розуми. Штучне тепер заміняє природнє і це гидко. У нас і почуття природні замінили на штучні і це вигублює рід, проте люди не хочуть цього визнавати бо ї комфортно жити в таких умовах, вони не хочуть нічого міняти. Бог створив усе природнім а люди-штучне і це штучне губить природнє і люди незабаром забудуть про природнє вдовольняючись штучним. Саме цього хоче диявол і саме це приведе людство до краху. Але Бог знищить такий порядок речей коли прийде Його Царство. І в те Царство потраплять лише ті, що не піддалися штучному і не засмітили свого духовного життя.

Перевод-

Много хора не познават любовта, защото се затварят от нея, не искат да я допуснат в душата си. Основната причина, поради която хората се затварят от любовта, е, че се страхуват от разочарование и страдание. Те се страхуват да обичат и да получат болка в замяна. Но не е задължително да е така. В някои случаи това е само предложение. Така им липсва половинката. Те се страхуват да се отворят за красиви чувства. Но може би този човек ще ви донесе щастие, а вие искате да го избегнете. Ако веднъж не сте развили връзка с някого, това не означава, че винаги ще бъде така. Ако имате търпение, накрая ще срещнете човек, който е предопределен за вас от Бог за щастие и удоволствие. Втората причина - гордостта им пречи да обичат. Третата причина са хората, които изобщо не вярват в любовта. Те са реалисти и вярват, че знаят всичко по-добре, затова не вярват в любовта.

Ако не искате да завиждате на другите, изградете собственото си щастие с вяра в победата.

 
В днешно време хората са създали много изкуствени неща, забравяйки за естествените

Имаме създадени много полезни технологии, но компютърните игри убиват концепцията за морал и чест в човека. Нашето общество е твърде зависимо от изкуственото и следователно твърде материално. Мразя всичко изкуствено, защото е разрушителна сила, контролирана от дявола, за да обърква умовете на хората. Изкуственото вече измества естественото и е отвратително. Ние също заменихме естествените чувства с изкуствени и това унищожава вида, но хората не искат да си го признаят, защото им е удобно да живеят в такива условия, не искат да променят нищо. Бог е създал всичко естествено, но хората са изкуствени и това изкуствено унищожава естественото и хората скоро ще забравят за естественото, задоволявайки се с изкуственото. Точно това иска дяволът и точно това ще доведе до гибелта на човечеството. Но Бог ще унищожи този ред на нещата, когато Неговото Царство дойде. И само тези, които не са се поддали на изкуствеността и не са опетнили духовния си живот, ще влязат в това Царство.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар