"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

27 октомври 2023

Продовжу я тему про стосунки чоловіка та жінки/ Ще продължа темата за отношенията между мъж и жена



Проблема багатьох жінок полягають в тому що вони чіпляються до одружених чоловіків, замість того щоб вибороти своє щастя з вільним чоловіком. Це не приносить нікому радості окрім бід. Оці інтриги та гріхи які жінка використовує щоб загарбати одруженого є згубним в кінцевому результаті для тої жінки. І це манія а не любов і все це на марно бо вони нічого не отримають крім страждань. Жінки думають що коханий оцінить їхні жертви і вони будуть щасливі разом. Але як можна відривати чоловіка від дружини з яким вони одне ціле і при тому думати що все благополучно кінчиться. Але і дурні ж ці жінки! Вони нічого не доб’ються крім мук совісті ображеної гідності та злості на себе за те що піддалися цьому грішному коханню. І хай не строять з себе святих, бо вони такими не являються! Коли прийде прозріння то в неї буде розбите серце, а геть не взаємність зі сторони коханого. Жінка яка іде на такі вчинки не є самодостатньою. І ніякий чоловік не буде поважати і любити жінку яка опустилася нижче своєї гідності. І якщо вона не зрозуміє своєї помилки і не змінить тактику, то чоловіки будуть себе вести з такою жінкою як з проституткою і ніколи не візьмуть собі за дружину і така жінка буде лише нещасна і пригнічена від почуття що її використовують. Але ж вона сама добилася такої долі своєю поведінкою, тож що тепер мучитися жалістю до себе, якщо сама ж і винна? Усе та ж гординя заважає їй визнати свою провину і виправити помилки, щоб бути щасливою.

Людині потрібно мати досвід, щоб зрозуміти людей та виживати в цьому жорстокому світі.

Люди такі жорстокі бо раби гріха і слабкостей. У них просто немає сили волі відмовитися від гріховного способу життя і вести праведне життя сповнене радості і духовних перемог.

Не дружи з грішниками, бо вони зіб’ють тебе з правильного шляху.!

Перевод-

Проблемът на много жени е, че се вкопчват в женени мъже, вместо да търсят щастието си със свободен мъж. Това не носи радост на никого, освен неприятности. Тези интриги и грехове, които жената използва, за да ухажва женен мъж, в крайна сметка са вредни за тази жена. И това е мания, а не любов и всичко това е напразно, защото те няма да получат нищо, освен страдание. Жените смятат, че любимият им ще оцени жертвите им и ще бъдат щастливи заедно. Но как можеш да разделиш мъжа от жена му, с която са едно цяло и в същото време да мислиш, че всичко ще свърши добре. Но тези жени са и глупави! Те няма да постигнат нищо освен угризенията на съвестта, обиденото достойнство и гнева към себе си, че са се поддали на тази греховна любов. И нека не се правят на светци, защото не са такива! Когато дойде прозрението, тя ще има разбито сърце, но няма реципрочност от страна на любовника си. Жена, която извършва подобни действия, не е самодостатъчна. . И никой мъж няма да уважава и обича жена, която се е принизила под достойнството си. И ако тя не разбере грешката си и не промени тактиката си, тогава мъжете ще се държат с такава жена като проститутка и никога няма да я вземат за съпруга, а такава жена ще бъде само нещастна и депресирана от чувството, че тя се използва. Но самата тя постигна такава съдба с поведението си, така че защо сега да страда от самосъжаление, ако самата тя е виновна? Същата гордост й пречи да признае вината си и да коригира грешките си, за да бъде щастлива.

Човек трябва да има опит, за да разбере хората и да оцелее в този жесток свят.
Хората са толкова жестоки, защото са роби на греха и слабостите. Те просто нямат силата на волята да се откажат от грешния си начин на живот и да водят праведен живот, изпълнен с радост и духовни победи.
Не бъди приятел с грешниците, защото ще те подведат.



Няма коментари:

Публикуване на коментар