"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

27 октомври 2023

Пет-шест шамара (Аз, Добрият, Лошия и Злия)

Минавам вчера на път за работа през същия подлез, за който ви разказах онзи ден (в "Само Спартак!") и гледам същите момчета от фен-клуба на "Черно море", които го боядисваха, само че вече рисуват портрети на свои известни в историята футболисти, пият и бира... А аз същински английски джентълмен - гладко избръснат, небрежно елегантен и леко пиян. Започвам да им пея:

- Черно море, Черно море!!!

А те подемат:

- Черно море, Черно море!!!

А аз завършвам:

- Жи-и-ив ташак!

Подгонват ме, аз бягам колкото сила имам и заднишком им крещя колкото ми глас държи:

- Пазете се, аз съм бъдещ шампион по кик-бокс!!!

Склещиха ме. Погледнах ги в очите и се примолих:

- Моля ви се, бийте ме само с шамари!

Добри момчета излязоха, плеснаха ми не повече от пет шамара. По едно време им стана смешно:

- Чичка, ти луд ли си бе?! Как можа да направиш такова нещо?!

А аз:

- Луд съм, макар да нямам документ за това. Само "Спартак"!

Плеснаха ми още един шамар за "довиждане". Хубавото от цялата случка беше, че изтрезнях напълно преди работа.


* * *


- Браво Светльо, видях че чистиш блога си от ужасните неща, написани в него! - зарадва се от сърце отец Василий Шаган тая сутрин, като се прибирах покрай храм "Свети Никола" и се видяхме - Аз вярвам в Добрия Светльо!

Да, ама те добрите Светославчовци в мене са мнозина, почти легион. Мнозина са и лошите Светославовци, както и злите. И постоянно воюват, а понякога, получи ли се между тях паритет, властта взимат Откачените Светльовци и тогава става истински страшно. Един ефрейтор в казармата, когото бях успял да вбеся сериозно, беше написал на здравния ми картон с химикалка на корицата: "Много опасен и може би луд! С молба за мнение и евентуално лечение!"

Но все пак реших да не огорчавам повече отец Василий Шаган, нито отец Георги Фотакиев. Щото (и това е съвсем сериозно) с всичките си кусури, те са от малкото свещеници в нашата Църква, дето кажеш ли им: "Помогни!", ще направят всичко възможно да помогнат... И са вярващи. Повечето от останалите са "мамата си джаса" - алчни, прости, горделиви, мнозина пълни атеисти.

Обаче не мога да се стърпя да не разкажа нещо ново за Варненската Владика! Щото така или иначе вече ядох бой, та няма от какво да се пазя. Но обещавам да е за последно. Даже тия дни и него ще изтрия, заради туй, четете бързо!

Старият шофьор на митрополита, още от времето на дядо Кирил - един С. с червен пиянски нос, ако го знаете, сега работи доставчик към някаква австрийска фирма и отишъл да снабдява фирмата на предишната ми месторабота. Та се видял с един от бившите колеги и от дума на дума:

- Защо напусна митрополията и работата като шофьор на владиката? - попитал го колегата.

- Ами не можах да изтрая, по едно време Йоан почна да ме милва по ръцете!

Пак добре, че не го е завел в "унуй лози", дето стана дума за него преди време.

 

* * *

 

A oня ден позвъних от новия си телефонен номер, непознат за него, на еп. Сионий Велички, с преправен глас и гръцки акцент му казах, че от Вселенската Патриаршия искаме да го наградим с вибратор. Тръшна ми телефона. Сетне се обадих на архим, Григорий Лозев и му казах, че от винпрома в Карнобат го каним за рекламно лице.

И двамата ми блокираха новия номер. 

Ще ги чуя чак, когато сменя отново номера! 

 

* * *

 

Какво пак се каните да се разкрещите бе!? Нали обещах да го изтрия скоро и това?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар