"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

24 октомври 2023

Людина повинна боротись/ Човекът трябва да се бори

 


Людина повинна боротись

Всі ми повинні бути як рицарі, а значить непереможні. А щоб стати таким треба боротись ,за усе хороше щоб мати треба боротись. І щоб темні сили нас не збороли, треба боротися.. Бог створив людину щоб вона боролася і не давала матеріальному бути вище духовного, щоб матеріальні нужди не засліплювали і не заслоняли нас від духовного. І яким би не був важким шлях людини, вона повинна боротися, щоб не розчарувати Бога і не втратити сенс життя який в Бозі. Боріться щоб вас не побороли, щоб спокусами не заманили в тенета з яких нема виходу. І ще головне не піддаватися емоціям, бо це приведе до поганих наслідків. Керуйтеся розумом а не почуттям. Тож боріться зі своїми емоціями щоб вони не взяли верх і не довели до погибелі. Головне це холодний розум та спокійні нерви і тоді ви будете сильнішими від тих, хто цього не робить. А ще це необхідно для боротьби, адже на свіжу голову завжди легше боротися.

Не жалійте себе і своє тіло, бо цим тільки розніжите себе і будете в програші

Не говорю вже про те як жалюгідно ви будете дивитися на фоні щасливчиків, які опанували себе вчасно. Адже жалість веде до самогубства, тож це погана риса якої треба позбавлятися. Не самотність веде людину до самогубства, а відношення до себе(та ж жалість). Адже одинокість дана не в покарання, а як час для самоудосконалення, щоб потім правильно себе показати перед дорогою тобі людиною.

Дух має бути на першому місці, а тіло-на другому. Похоть і гріх необхідно бороти, щоб не бути як тварини, які тільки інстинктами керуються. А ми ж люди-ми повинні бути вищі за інстинкти!

Перевод- 

Човекът трябва да се бори


Всички трябва да сме като рицари, което означава непобедими. И за да станеш такъв трябва да се бориш, да се бориш всичко хубаво да имаш. И за да не ни събират тъмните сили, трябва да се борим... Бог е създал човека да се бори и да не позволява материалното да стои по-високо от духовното, за да не ни заслепяват материалните нужди и да не ни покриват от духовното . И колкото и труден да е пътят на човек, той трябва да се бори, за да не разочарова Бога и да не загуби смисъла на живота, който е в Бога.

Борете се, за да не бъдете победени, за да не бъдете привлечени от изкушения в капан, от който няма изход. И най-важното е да не се поддавате на емоциите, защото това ще доведе до лоши последствия. Водете се от ума си, а не от чувствата си. Така че борете се с емоциите си, за да не вземат връх и да доведат до унищожение. Основното нещо е хладен ум и спокойни нерви и тогава ще бъдете по-силни от тези, които не го правят. И това също е необходимо за борбата, защото винаги е по-лесно да се биеш със свежа глава.

 Не съжалявайте себе си и тялото си, защото така само ще се разглезите и ще сте на загуба
Да не говорим колко жалко ще изглеждате на фона на късметлиите, овладели се навреме. В крайна сметка съжалението води до самоубийство, така че това е лоша черта, от която трябва да се отървете. Не самотата води човек до самоубийство, а отношението към себе си (същото съжаление). В крайна сметка самотата не се дава като наказание, а като време за самоусъвършенстване, за да можете по-късно да се покажете правилно пред скъп за вас човек.

На първо място трябва да е духът, а на второ - тялото. С похотта и греха трябва да се борим, за да не бъдем като животни, които се ръководят само от инстинктите. И ние сме хора - трябва да сме по-високи от инстинктите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар