"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

12 ноември 2023

За кмета Благо и татко му Рубин Бисеров

Звъни ми вчера един приятел и бивш колега:

- Знаеш ли как се казва бащата на новия кмет на Варна?!

- Не и искрено ме боли хуят по този въпрос, но сподели...

- Рубин Бисеров Коцев.

- Е, какво като се е казвал прадядо му Коце, вместо Костадин или Константин? На Варненската владика и баща му, и прадядо му са все Миховци, вместо Михаиловци, а той е Иво, вместо Иван, Ивайло или Ивелин, ама не му се подиграваме нали?! Случва се да си простак и обикновено се предава по наследство.

- Ама пък Рубин?! Че е Бисеров?

- Е к'во пък толкоз?! Аз един Бисер Божков познавам от село Константиново, дето никой не знае на кого е кръстен, щото никой човек ни в селото, ни в рода му така се е казвал. Според един негов селски (чичо А.) Бисер е кръстен на коня на техен комшия. В цялото село по онова време само въпросният кон се е казвал така.

- Стига бе!!!

- Познавам и един Иван, дето баща му се казва Архир (Златко. Злати, Златан, златен сиреч) дядо му се казва Диаманди, а вуйна му Зафирка. Отделно от това съм ебал една Рубина.

- Че те какво общо имат с Рубин?

- По принцип нямат, обаче отец Димитър Амбарев, Царство му Небесно, ми обясняваше, че сред помаците и гагаузите има едно особено предание, свързано с мюсюлмански суеверия. Кръщават си децата не на хора, а на неодушевени предмети, защото, ако ги кръстели на хора, взимали им така душата.

- Че как ще им вземат така душата бе?!

- Много лесно. Индианците и аборигените защо не разрешават да ги снимат или да ги рисуват? По същата причина... За това чуеш ли за хора с имена като Ясен, Явор, Камен, Захарин и прочие, да ти е ясно, че обикновено не са баш българи...

- Значи според тебе Рубин бащата на новия кмет не е българин?

- Еба ли му майката, от къде да съм сигурен?!... Но не е голям прас. Предният ни кмет беше юдео-хазарин от винишките украински преселници, наркоман и алкохолик, по-предният беше обикновен педераст, че на новия ли махна ще търсим, задето татко му се казвал Рубин?

1 коментар:

  1. Да..и Рубин Коцев е собственик на ресторант Хоризонт, на някои други ресторанти в Моската градина, на увеселителния парк и на няколко търговски кораба...
    Не си знаят милионите, и пак искат ..кокала ..
    https://www.moreto.net/novini.php?n=7752

    ОтговорИзтриване