"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

05 ноември 2023

Vaya Con Dios Малък Досаднико!

Котката ни Самуила категорично не хареса Снежко още от самото начало. От снощи го е "зазаплашвала", а тая сутрин нещата бяха малко пред ескалация.... Странно как хареса кучето Чарли (това всъщност въобще не е странно - на това куче му дай време и ще го обикне даже змия, толкова е добро), хареса даже един Камен (това беше абсолютно невероятно, чудо Божие почти, щото него абсолютно никой във Вселената не го харесва, Бог ми е Свидетел, че не знам защо), а Снежко не. Затова тая сутрин изхвърлих Снежко през оградата. Спокойно, три пъти каза "мяу", след като падна от другата страна и не съм го ритнал за "довиждане".

Няма страшно, в съседния двор често ходят клошари. Ако не го изпекат и изядат, ще го нахранят.

Прибрах се вкъщи, посегнах да погаля Самуила, но понеже ръцете ми още миришеха на Снежко, тя и мене взе да ме заплашва с "хъхкане".... Че като й плеснах един шамар! И дойде на себе си! С жените трябва да си твърд и непоколебим, казваше Огито преди около 25 години! Иначе ти се качват върху главата и започват да скачат даже отгоре й "трупешката". Бий ги, за да не се наложи някой ден да ги убиеш, както пише и в Корана: "Бий жената отвреме-навреме, за да й излизат шейтаните, но никога истински силно не я бий, за да не я нараниш".

Мисля че и котката ни е откачена. Май е дълбоко убедена, че е Човек (или че ние тука сме котки). Сипи й каквото ти дойде наум - котешка храна от консерва, салам й нарежи, пастет й нагреби... Ще го помирише горделиво и ще иде после да го изяде само, ако много огладнее. Инак ако си нарежеш домат или, не дай си Боже, пиперка, идва, гледа те сякаш от две седмици не е яла, качва се на масата и докато не го изяде, мира не вижда! Яде хляб, крекери, чипс...

Жена ми взе нейната страна:

- Защо събираш котки, във Велико Тодоров Димитров ли искаш да се превърнеш?!

- Ти представяш ли си Велико да изхвърли котка?

- Не, според това, което си ми описвал за него....

- Ами гледай тогава как става тая работа!

...Ох, Снежко, Бог да те пази! Там (където и да е) ще ти е по-добре отколкото тука, където царуват Жените!

P. S.

 

Няколко часа стоял под дървото без да измяука. 

Сигурен явно е бил малкият Негодяй, че ще го прибера, щото замяука още, докато го затърсих!

1 коментар: