"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

24 ноември 2023

Авва Велико, отец Василий Маг и вещиците


Вървя си тая сутрин насам-натам без цел и без посока и броя наум вещици.... Опитвам се да отгатна коя онзи ден в Морски храм "Свети Никола" във Варна ме прецака и оклевети почти неоснователно пред отец Василий. И не мога да преценя. На всичките им "отива", не мож' ги различи! До една са като дърти съботянки. Пола до земята тип "метла", косата не се боядисва, обикновено е под забрадка и вързана на кокче. Никакъв грим, даже гланц за устни не се ползва. Съботянките обикновено имат по кожата на лицето си (а някои и по гъза - виждал съм) лишеи, защото ядат само покълнали соеви семена, сурови патладжани и обелки от краставици по автентични рецепти от Елена Вайт. А православните вещици изглеждат по същия начин, но не заради рецептите на Вайт (те даже не са чували за нея), а защото се хранят основно с подавки и със "свирки" от свещеници.

Може би ме е предала, за да си отмъсти, една роднина по съребрена линия на Иван Делфина. Никога не съм я виждал, но си я представям. Живее в село Езерово през работно време и язди водна костенурка, която храни с риба копърка в доматен сос от консерви...

Абе която и да е вещицата, няма значение, защото и газ няма.

"Няма нафта, няма газ! / Владо Путин Педераст!"

Току-що си го измислих.


* * *

 

Преди няколко дни завиха сирените пробно.

Първи ми позвъни по телефона уплашен Велико Тодоров Димитров:

- Ангелов, Путин идва! Къде ще се крием?!

- Какъв Путин бе? Това е учебна тревога.

- Не е учебна! Сега съм тука на спирката с един човек, който е бил в казармата, каза че това е бойна тревога.

- Кой е това бре, чичо ти Стамат ли?

- Какъв Стамат бе, Ангелов! Аз нямам чичо с име Стамат!

- И аз от къде да зная, че нямаш?!

- Ангелов!!! Пак ли те прихващат?!

- Те мене в последно време въобще не ме пускат.

Оставете го вие Велико, той си е такъв впечатлителен. Истински смешно стана, когато подир него ми позвъниха още трима путинисти, двама от които свещеници!

- Ужас, Светльо! Как си, къде си?! Путин идва!

Те по принцип путинистите не ме обичат твърде, щото съм русофил, непонасящ Путин, ама съм им симпатичен, щото ми се гади и от Зеленский с нацистките му шайки.

- Какво стана бе, байновци? - започвам да се ебавам и с тях - Нали го чакахте Путин с хляб и сол, с мед и вино? Щеше да ви награждава, да ви прави гинерал-губернатори всичките едновременно!

- Светльо, не си прави майтап! Страшно е, той никого няма да пощади!

Ха, така-а-а!!! Абе, лицемери мръсни, а докато не ви се причуха ракетите, разправяхте колко е човечен, почти светец, как заобикалял цивилните, как ракетите му до една били свръх-точни и програмирани да удрят само военни обекти, американски биолаборатории и бандеровци. А сега излезе, че всичко ви е съвсем ясно от самото начало, но докато беше далеко, вие охотно си играехте на ритори и проповедници. Сега се видя, че сте прекрасно запознати с факта, че поредният руски сатрап и самодържец за пореден път разстрелва Казачеството!

Половината сектанти (русомани) вярват, че Путин, това ционистко острие, ще ги защити и въдвори тук, ако дойде, справедливост. Другата половина сектанти (русомразци) вярват, че НАТО би започнало заради България Световна Война, ако Путин ни нападне.

"Но налейте, ще да пия напук врагу,/ напук и вам "патриоти"./ Аз веч' нямам мило-драго./ А вий?... Вий сте идиоти!" (Калоферецът)

1 коментар:

  1. Много слов гордини всезнающего человека, а не существует такого понятия как "всезнающий человек" а есть "идиот которий зазнался."

    ОтговорИзтриване