"Зависимостта" в блог "Богословие" 

 В блог "Лирика" - "Остана ми една забава"

 "Філософські статті" в Аудіоформат  ТУК

02 ноември 2023

Ти послухаєшся поради людини.../ Ще се вслушате в съвета на човек...

 


Ти послухаєшся поради людини яка справила на тебе враження доки ця людина не розчарує тебе і тоді ти перестанеш дотримуватися її порад

І виникає бажання на зло робити все навпаки через те що ця людина тебе зрадила.

Смирення-милосердя-радість

Коли ти маєш смирення, тоді ти стаєш милосердним і починаєш допомагати людям, а від допомоги людям приходить радість на душі. Отже щоб мати радість треба робити добро.

Спостереження: людина яка впевнена в собі і показує іншим цю впевненість, досягне кращих результатів ніж та що невпевнена в собі.

Я замітила що раніше доля розлучала закоханих різними серйозними причинами, але вони не здавалися і боролися за кохання. А парам сучасного віку навіть випробування не треба, бо вони розстаються через дрібні сміхотворні причини. Думаю їм перш за все треба зайнятися собою, а потім вже привлікати в стосунки другого. Тільки коли обоє будуть зрілі, тоді не буде сліз, розчарувань та розтавань. Адже ці постійні розлучення пар через їхню незрілість, неготовність до серйозної відповідальності за іншу людину. Так буває і у виборі професії та інших доленосних рішеннях людини. Бо доки ця людина не матиме досвіду і готовності до відповідного серйозного кроку, доти не досягне успіху в цій сфері.

Перевод-

Ще слушате съветите на човек, който ви е направил впечатление, докато този човек не ви разочарова и тогава ще спрете да следвате съветите му

И има зло желание да направите всичко по обратния начин, защото този човек ви е предал.


Смирение-милост-радост


Когато имаш смирение, тогава ставаш милостив и започваш да помагаш на хората, а помагането на хората носи радост на душата. Следователно, за да има радост, човек трябва да прави добро.


Наблюдение: човек, който е уверен в себе си и показва тази увереност на другите, ще постигне по-добри резултати от някой, който е несигурен.

Забелязах, че преди съдбата е разделяла влюбените по различни сериозни причини, но те не са се предавали и са се борили за любовта. А двойките на модерната епоха дори нямат нужда от тест, защото се разделят по дребни, смешни причини. Мисля, че първо трябва да се погрижат за себе си и след това да привлекат другия във връзката. Само когато и двамата са зрели, тогава няма да има сълзи, разочарования и сривове. В крайна сметка тези постоянни разводи на двойки се дължат на тяхната незрялост, неподготвеност за сериозна отговорност за друг човек. Така е и при избора на професия и други съдбовни решения на човек. Защото докато този човек няма опит и готовност да направи сериозна крачка, той няма да успее на това поприще.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар